Høydepunkter : Gamlebyen og Rundale Slott Avreisedato : Mandag 11. august 2025 Varighet : 4 dager Flyselskap : Norwegian Overnatting : Sentralt beliggende hotell av god standard
  • Oversikt
  • Program
  • Inkludert/tillegg
  • Bestilling

Riga, hovedstaden i Latvia, er en by rik på historie og kultur. Byen ligger ved bredden av elven Daugava og er kjent for sin godt bevarte gamleby, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Med sine trange brosteinsbelagte gater og sjarmerende middelalderske arkitektur, er gamlebyen et populært turistmål.

Riga er også kjent for sin imponerende jugendstilarkitektur, med over en tredjedel av bygningene i sentrum bygget i denne stilen.

Byen har et levende kulturliv, med en rekke museer, kunstgallerier, og teatre. Blant de mest kjente museene er Latvias nasjonale kunstmuseum og Okkupasjonsmuseet, som gir innsikt i landets historie under sovjetisk og nazistisk okkupasjon.

Riga er også hjem til mange grønne parker og åpne områder, som Bastejkalna-parken, som gir et pusterom fra byens liv og røre. Med sine koselige kafeer og trendy restauranter tilbyr Riga noe for alle besøkende.


Dag 1 – mandag 11.08.25 - sen avreisedag

Oppmøte på flyplassen kl. 18.00. Her blir gruppa tatt i mot av en reiseleder fra Vega Reiser og alle dokumenter blir delt ut. Vi flyr direkte til Riga kl. 19.45. Det kan være lurt å få seg en matbit enten på flyplassen eller underveis da vi lader sent.

Når vi ankommer Riga blir det felles transport til hotellet. Vi bor sentralt, nært alle fasiliteter og med kort vei til severdighetene i byen.

Dag 2 – tirsdag 12.08.25 - bli kjent i Riga

Etter frokost venter Riga på å bli utforsket. Vi møtes i resepsjonen klokken 10 før vi ta Jugendbyen, Gamlebyen og kanskje også Zeppelinerhallene, noen store markedshaller, i nærmere øyesyn. Om kvelden møtes vi til middag på hotellet.

Dag 3 – onsdag 13.08.25 - utflukt til Rundale Palace

Vi starter dagen med frokost. Klokken 9 er vi klare for dagens utflukt til Rundale Palace. Denne kjøreturen går sørover mot den litauiske grensen. Vi opplever landsbygda underveis som er en fin måte å bli bedre kjent med landet på. Etter rundtur i palasset, kjent for å ha samme arkitekt som Vinterpalasset i St. Petersburg, blir vi servert lunsj.

Etter hvert samles vi for retur til byen. Denne kvelden er disponibel, og det er ikke felles middag.

Dag 4 torsdag 14.08.25 – disponibel dag

I dag er det tid for avslapning eller shopping. Man kan tilbringe tid i hotellets SPA, hvor man får rimelig forpleining. Man kan også besøke mange flotte severdigheter eller museer. Reiseleder står i resepsjonen etter frokost, og de som ønsker det kan være med på en tur med lokaltoget til Jurmala ved kysten. Her finns en fantastisk sandstrand på 33 km.

Riga byr på mange spennende opplevelser, og klokken 18.30 rusler vi til sentrum for å spise middag på tradisjonsrike «The Key to Riga». Her blir vi servert en 3-retters middag.

Dag 5 – fredag 15.08.25 – disponibel dag og hjemreise

Etter en god frokost er det god tid til avreise. Vi sjekker ut av hotellet, og bagasjen settes på bagasjerommet. Nå er det disponibel tid, og de som ønsker kan være med reiseleder på byen. På ettermiddagen møtes vi ved hotellet for avgang til flyplassen.

Med forbehold om endringer.

Last ned PDF

Inkludert

Direktefly Trondheim – Riga t/r
Transfer som beskrevet program
4 netter i dobbeltrom med frokost
2 middag
1 lunsj
Utflukt til Rundale Palace
Norsktalende guide
Aktiv reiseleder

Prisinformasjon

Enkeltrom: NOK 1 400
Depositum: NOK 1 500

Please wait...