Høydepunkter : Julemarked på Røros og lunsj på Rørosrein Avreisedato : Torsdag 5. desember 2024 Varighet : 1 dag Aktivitetsnivå : Lavt,Moderat
  • Oversikt
  • Program
  • Inkludert/tillegg
  • Bestilling
Julemarkedet på Røros er ikke bare en feiring av julen, men også av byens rike historie som strekker seg tilbake til 1600-tallet. Her får du en unik ramme rundt julemarkedet med sjarmerende og smale gater. Den historiske atmosfæren skaper en ekte tradisjonell julefølelse, hvor du kan oppleve gamle håndverkstradisjoner og lokal kultur. Markedet, som startet som en liten lokal feiring, har vokst til å bli en attraksjon som trekker besøkende fra hele landet hver desember.
 
Midt i den sjarmerende, snødekte bergstaden får du oppleve ekte julestemning blant historiske trehus og håndlagde varer. Her kan du nyte duften av gløgg og nybakte lefser mens du vandrer blant boder fulle av lokalproduserte varer. Fra tradisjonelle matvarer til kunsthåndverk, byr markedet på en autentisk førjulsopplevelse, omkranset av Røros' unike kulturarv.
 

Klokken 8.00

Avreise fra avtalt sted i Trondheim, og etter avgang deles det ut pakker med frokost. Vi kjører sørgående E6 til Støren, hvor vi selvsagt plukker opp et wienerbrød før vi svinger av østover mot Røros. Videre kjører vi langs RV 30 og passerer Singsås, Haltdalen og Ålen før vi ankommer Røros.

Fremme på Røros blir vi satt av øverst i Kjerkgata ved Røros kirke også kalt “Bergstadens Ziir”. Synet vi møtes av er i stand til å sette de fleste i julestemning. Herfra rusler vi sakte med mot torget. Fremme her kan den som vil slå følge med reiseleder gjennom historiske gater, mellom gamle trehus, til Rørosrein hvor vi skal spise lunsj. De som ønsker kan også ta den korte strekningen med buss.

Klokken 13.00 får vi servert lunsj i gammen på Rørosrein. Her blir det gode smaker av vilt, bær og bålkaffe, og er vi heldige har reinsdyrene trukket ned fra fjellet og beiter i området. Etter lunsj blir det mer tid til å utforske Røros litt mer før oppmøte ved avtalt sted.

Klokken 16.30

Vi møtes ved bussen klare for avreise. Bussen har god bagasjeplass til eventuelle julegaver og annet snop innkjøpt på markedet. Vi setter kurs mot Trondheim hvor vi forventer ankomst rundt klokken 20.00.

Last ned PDF

Inkludert
Reise i moderne turbuss
Frokostpakke på bussen
2-retters lunsj og bålkaffe hos Rørosrein
Aktiv reiseleder fra Vega Reiser

Prisinformasjon
Depositum: NOK 300

Please wait...