Høydepunkter : Syv Søstre og Vega Avreisedato : Mandag 1. september 2025 Varighet : 6 dager Overnatting : Vega Havhotell Aktivitetsnivå : Medium,Moderat
  • Oversikt
  • Program
  • Inkludert/tillegg
  • Bestilling

Bli med på en uforglemmelig 6-dagers bussreise fra Trondheim, hvor vi opplever noen av Norges vakreste kystperler!

Vi besøker blant annet Sandnessjøen, hvor De Syv Søstre rager majestetisk over landskapet, oppdager det unike verdensarvområdet på Vega, og avslutter i sjarmerende Brønnøysund med et besøk til det ikoniske Torghatten. Nyt naturskjønne omgivelser, hyggelig fellesskap, og spennende opplevelser på denne komplette rundreisen langs Helgelandskysten.

Påstigning Trondheim sentrum, Stjørdal, Levanger, Verdal eller Steinkjer.

Velkommen i reisefølget!


Dag 1: Trondheim - Sandnessjøen (L, M)

Avgang fra Trondheim om morgenen. Vi setter kurs nordover langs E6 og passerer Nordlandsporten. Underveis det blir stopp for litt mat og benstrekk.

Vi ankommer så Mosjøen hvor det blir tid til en liten vandring i den vakre Sjøgata. Turen går videre til Sandnessjøen hvor vi sjekker inn på hotellet vårt. Felles middag om kvelden kl. 19.30

Dag 2: Dønna og Herøy (F, L)

Etter en tidlig frokost går turen til Dønna og Herøy. Vi tar noen stopp underveis, før vi kjører opp på Dønnesfjellet. Her venter en flott utsikt utover havet og mange av de kjente fjellformasjonene nevnt i det kjente sagnet om Helgelandsfjellene. Turen går ned igjen og vi stopper på Dønnes Gård. Her venter en omvisning i Dønnes Kirke før vi serveres lunsj.

Veien går videre mot Herøy hvor vi stopper ved Ecetera - Botaniske Utskeielser. En litt spesiell blomsterbutikk fylt av overraskelser og inntrykk. Turen går så tilbake til Sandnessjøen. Kvelden er disponibel.

Dag 3: Alstadhaug, Tjøtta og Vega (F, L, M)

Etter å ha spist frokost får alle smøre sin egen matpakke på hotellet, for i dag skal vi på tur. Vi setter kursen sørover på Kystriksveien hvor første stopp blir Alstahaug. Her besøker vi Petter Dass Museet. Bygget er en arkitektonisk perle som bokstavelig talt er skåret inn i landskapet hvor Petter Dass virket deler av sitt liv.

Deretter går turen videre til Tjøtta, hvor vi tar ferge ut til Igerøy på Vega. Vi sjekker vi inn på Vega Havhotell hvor det på kvelden blir felles middag ca. kl. 19.00.

Dag 4: Vega (F, L, M)

Denne dagen bruker vi til å bli bedre kjent med Vega. Vi besøker verdensarvsenteret hvor vi lærer om øyværingslivet og hvordan ærfugldrift og fiskerbondeliv førte til verdensarvstatus. For den som ønsker det blir det også mulig å gå Vegatrappa, mens den mer bedagelig anlagte bare kan nyte naturen. Om kvelden flesker vi oss med en fem-retters middag.

Dag 5: Vega - Brønnøysund (F, M)

Etter frokost og utsjekk har vi litt tid før vi begynner på turen tilbake til fastlandet med ferge til Horn. På ferga er det mulig å spise lunsj på egenhånd. På veien videre passerer vi blant annet Hildurs Urterarium, hvor vi pleier å gjøre et kort stopp selv om vi er utenfor sesong. Vel fremme i Brønnøysund blir det innsjekk og litt egentid, før vi møtes til middag i hotellets restaurant kl. 19.00.

Dag 6: Brønnøysund - Harran - Trondheim (F, L, M)

Etter frokost tar vi turen ut til Torghatten hvor de som ønsker kan ta seg opp i fjellet. Dette er en krevende tur, og anbefales kun med godt fottøy og for den som er i god form. De som ikke vil være med opp i fjellet, kan gå en liten tur i området. Før vi reiser videre, spiser vi suppe til lunsj.

Turen går så videre mot Trondheim. Ca. halvveis blir det middagsstopp, før vi tar fatt på siste etappen. Vi ankommer Trondheim rundt kl. 22.00.

Last ned PDF

Inkludert

Reise i moderne turbuss
5 netter i dobbeltrom m/frokost
5 middager hvorav én 5-retters
Lunsjpakke på bussen dag 1 og 3
3 lunsjer
Aktiv reiseleder fra Vega Reiser

Prisinformasjon
Enkeltrom: NOK 1 790
Depositum: NOK 2 000

Please wait...