Når og hvorfor besøke Gardasjøen?

Gardasjøen er et av de mest populære reisemålene i Nord-Italia, og det med god grunn. Italias største innsjø er omgitt av små, sjarmerende byer og et blendende vakkert landskap.

Våre favorittårstider her er høsten og våren, da viser Gardasjøen seg fra sin aller beste side med behagelige temperaturer og levende landskap. Det er nemlig da naturen våkner til liv eller forbereder seg på vinterens ro, og tiden du kan nyte området uten den aller største trengselen.

En halvøy full av magi

Vi drar gjerne til Sirmione, en by som ligger på en smal halvøy i den sørlige delen av Gardasjøen. Byen er som tatt ut av et eventyr, og er blant annet kjent for sitt imponerende middelalderslott, Castello Scaligero. Når du går gjennom den gamle byporten og inn i de trange gatene, blir du møtt av små butikker, kaféer og gelaterier som selger italiensk iskrem.

Om våren fylles byens hager med blomster i alle farger, og om høsten kan du beskue imponerende vinmarker og olivenlunder.

Sirmione har også et stort utvalg av utendørsaktiviteter. Du kan ta en båttur på innsjøen, vandre langs strandpromenaden eller bare ta inn den spesielle atmosfæren i byens sentrum. Men Sirmione er også kjent for sin spa-kultur, noe som gjør byen til et perfekt sted for avslapning.

Verona og Venezia fra Sirmione

Sirmione er ikke bare en destinasjon i seg selv, men også et ideelt utgangspunkt for å utforske andre kjente byer i Nord-Italia.

Verona, byen som er udødeliggjort av Shakespeares «Romeo og Julie», ligger bare en times kjøretur unna. Her kan du besøke Julies hus, ta en kaffe på en av de koselige kafeene, eller nyte en opera i det gamle romerske amfiteateret, Arena di Verona, når årstiden er rett for det.

En annen dagstur du ikke bør gå glipp av er Venezia. Med bil eller tog tar det bare to timer å komme til denne unike byen, kjent for sine kanaler, gondoler og vakre renessansebygninger. Å gå gjennom de smale gatene i Venezia, krysse de mange broene og besøke Markusplassen, er en opplevelse du sent vil glemme.

Og det beste? Du kan vende tilbake til Sirmiones ro og sjarm etter en dag med storbyeventyr.

De beste årstidene for et besøk

Høsten og våren er våre favorittårstider å besøke Gardasjøen. Om høsten forvandles landskapet til et fargerikt teppe av rødt, oransje og gult. Luften er kjøligere, men fortsatt behagelig, og innsjøen er rolig og fredelig. Dette er en tid for å nyte lange turer, smake på lokal vin og oppleve den autentiske italienske livsstilen.

Våren bringer mildere temperaturer og et landskap i full blomst. Sirmione blir da et grønt paradis, med velduftende hager og solskinnsdager som er perfekte for utendørsaktiviteter.

Har du latt deg inspirere? Bli med på en av våre planlagte turer til Italia:

Torsdag 20. mars 2025

Roma på våren er en drøm! Bli med på vår innholdsrike tur med besøk til både Colosseum og Pantheon. Vi flyr fra Trondheim.

NOK 18 900

Tirsdag 14. oktober 2025

Drømmer du om Italia? Bli med til vakre Sirmione ved Gardasjøen – med utflukt til både Verona og Venezia. Vi reiser fra Trondheim.

NOK 0
Skroll til toppen