Før reisen
Alle reiseselskaper har sine frister mot flyselskaper, hoteller og aktiviteter. Fristene varierer, men en tommelfingerregel er at jo lenger reisen er, jo tidligere bør du melde deg på. Ved påmelding forfaller et depositum, og det er din garanti for at du skal ha en plass på reisen. Hvis du melder deg av, refunderes dette ikke. Hvis vi må trekke turen, så vil dette blir refundert.

Så bestill din reise så tidlig som mulig. På denne måten forsikrer du deg om at alt er i orden den dagen du skal ut å reise, og du får en god start. Dessverre er det mange som oppdager først på flyplassen at passen ikke er gyldig. Andre får spolert reisen av stress og uro som følge av at "alt skjer på en gang".
For alle utenlandsreiser er pass eneste gyldig legitimasjon. Sjekk derfor at ditt pass er gyldig i god tid før reisen.
Enkelte land krever visum eller lignende for norske statsborgere. For eksempel gjelder dette for Tyrkia, USA og Russland. Noen av disse søknaden kan ta tid, derfor er det viktig å komme i gang med dette i god tid før reisen. Om dette er noe du trenger hjelp med, så spør oss.
Et reisetips er å ta med et par kredittkort (Mastercard, American Express etc) på reisen. Unnngå å benytte ditt vanlige bankkort (Visakort), da dette ikke er så sikkert om du skulle bli utsatt for tyveri eller shimming. De fleste land ahr et godt utviklet banknett, og minibanker finnes tilgjengelig. Ta ut lokal valuta på en minibank når du ankommer din destinasjon. På denne måten får du beste kurs uten ekstra gebyrer. Vær oppmerksom på at det også finnes kreditautomater og de har veldig ofte høye gebyrer. Men spør oss gjerne om tips.
Husk å bestille ditt Helfokort før avreise. Dette har normalt en varighet på ett år, og er dokumentasjon for at du har krav på behandling eller lege innenfor EU. Dette må ikke forvaksles med reiseforsikring.

Reiseforsikring er også viktig å ha. Dette skal kunne være til hjelp om man blir utsatt for tyveri, tap eller sykdom. Ta kontakt med din forsikringutsteder. Husk at det er store variabler med hensyn til dekning på ordinære reiseforsikring og enkelte kortforsikringer.
På enkelte reiser er det viktig å sjekke hvilke vaksiner man bør ha. Ta kontakt med din fastlege for å mere informasjon.
Mange har behov for å ta med medisinene på reisen. De skal oppevares i originalmeballasjen (ikke dosett), og man oppevarer de i håndbagasjen. Enkelte medisiner krever også dokumentasjon fra legen din.