• Oversikt
  • Program
  • Inkludert/tillegg
  • Bestilling

Sirmione er en pittoresk by ved Gardasjøen i Nord-Italia kjent for sin rike historie og naturskjønnhet. Byen ligger på en smal halvøy som strekker seg ut i Gardasjøen, og er berømt for sin middelalderske festning, Scaliger-slottet, og de romerske ruinene, Grotte di Catullo. Sirmione er også kjent for sine varme kilder og spa-anlegg, som tiltrekker seg besøkende som søker avslapning og velvære.

For de som ønsker å utforske mer av regionen, er Sirmione et ideelt utgangspunkt for utflukter til både Venezia og Verona. Verona, kjent for sin romerske arena og Shakespeares "Romeo og Julie", ligger omtrent en time unna, og byr på en rik kulturarv, flotte butikker og fantastiske restauranter. Venezia, med sine ikoniske kanaler, historiske bygninger og unike atmosfære, kan nås på et par timer fra Sirmione.

Dette gir besøkende muligheten til å oppleve både roen ved Gardasjøen og storbylivets kultur og historie på én og samme tur.


Dag 1 – avreisedag (M)

Reisende fra Trondheim møtes på Værnes om morgenen. Her blir dere møtt av reiseleder fra Vega Reiser, som har reisedokumenter og er behjelpelig med innsjekk. Påstigende i Bergen får dokumenter tilsendt og sjekker inn selv.

Vi flyr til Milano hvor vår buss til Sirmione venter. Hotellet vårt som ligger svært sentralt til på en halvøy ute i Gardasjøen.

Om kvelden møtes vi i resepsjonen 19:45 for felles middag.

Dag 2 – Sirmione (F,M)

Etter frokost står reiseleder i resepsjonen for de som ønsker å være med på en liten vandring. Vi gjør oss kjent med det lille samfunnet ytterst på halvøya. Vi rusler mellom olivenlunder, tar en titt på Villa Maria Callas, beskuer Castello Scaligero og de gamle romerske ruinene Grotte di Catullo. Kanskje frister det også med en tur til stedet med helsebringende kilder - Centro Benessere Termale Aquria.

Sirmione har mye å by på, og her kan man helt enkelt bare være til.

Klokken 19:45 møtes vi i resepsjonen for felles middag.

Dag 3 – Venezia (F)

Dagen er satt av for utflukt til Venezia. Vi reiser fra hotellet kokken 08:00 med buss til Tronchetto, hvor vi drar videre med båt inn til Markusplassen. Her ligger Sukkenes bro, Dogepalasset, Domen og Campanile lett tilgjengelig, men de som ønsker det, kan slå følge med reiseleder for å oppleve Venezias travle liv i trange gater og mange arkitektoniske perler.

Det blir også tid på egenhånd før turen går tilbake til Tronchetto via Grand Canal.

I kveld er det ikke felles middag, men reiseleder har forslag til restauranter.

Dag 4 – Gardasjøen eller disponibel (F,M)

I dag kan de som ønsker det bli med på båttur på den vakre Gardsjøen. Vi reiser opp til byen Garda, og her blir det noen timer til rådighet. Det lokale markedet flytter rundt i byene ved Gardasjøen, og kanskje passer det inn med et besøk.

Om kvelden møtes vi for avgang til felles middag klokken 19:45.

Dag 5 – Verona (F,L)

Etter frokost er det tid for utflukt til Verona – kjærlighetens by. Klokken 09:30 reiser vi den korte veien til Verona med buss. Vi stopper først på en vingård som ligger i åssiden ved byen, hvor vi med fantastisk utsikt får vi servert lunsj. Under en innføring i driften av gården, får vi også en liten vinsmaking.

Deretter går turen til sentrum hvor vi har noen timer disponible. Det er ikke felles middag i dag, men Verona har mange gode restauranter man kan ta en matbit på før retur til hotellet.

Dag 6 – hjemreisedag (F)

Vi spiser frokost og har litt disponibel tid, før det er avreise til flyplassen klokken 12:00. Vi flyr først til Oslo, og så videre til henholdsvis Trondheim eller Bergen.

Med forbehold om endringer.

Last ned PDF

Inkludert

Fly Trondheim/Bergen – Milano t/r
Transfer som beskrevet program
5 netter i dobbeltrom med frokost
3 middag
1 lunsj
Utflukter ihht. program
Aktiv reiseleder fra Vega Reiser

Prisinformasjon

Enkeltrom: NOK 2 800
Depositum: NOK 3 000

Please wait...