Høydepunkter : Hurtigruten, Kristiansund Opera Avreisedato : Fredag 7. februar 2025 Varighet : 2 dager Overnatting : 1 natt inkl. frokost Aktivitetsnivå : Lavt
  • Oversikt
  • Program
  • Inkludert/tillegg
  • Bestilling

Legen Peter Grauer som flyttet fra Berlin til Kristiansund i 1660, og hadde med seg mange instrumenter. Kanskje var det han sammen med det internasjonale miljøet som la grunnlaget for musikkmiljøet i byen, som allerede i 1766 hadde ansatt en organist og stadsmusikant.

Et stort antall forestillinger ble i perioden 1805-1807 satt opp i reder Jens Kaasbøls hjem. Byens rikeste mann bodde romslig og hadde plass til 100 tilhørere. De første komplette operaoppsetninger i byen, var operetter av Offenbach i tiden 1880-1895, og resten er historie.

Tradisjonen tro setter vi opp tur til operaen i Kristiansund denne vinteren også, og 7 februar kan vi ønsker velkommen i reisefølget.


Fredag 07. februar

Oppmøte ved landgangen til Hurtigruten klokken 08:45. Her blir dere vi møtt av reiseleder som deler ut nødvendige reisedokumenter og informasjon.

Avgang fra Trondheim 09:30. Vi seiler med MS Nordnorge sørover langs kysten mot Nordmøre og Kristiansund, som ligger vakkert til ytterst mot Atlanterhavet. Lunsj serveres fra klokken 11:30, og alle må være ferdige med å spise før klokken 14.30. Tiden om bord er disponibel.

Vi ankommer Kristiansund klokken 16:30, og på kaia venter Thorleifs Bussreiser. Herfra kjører vi til hotellet for innsjekk.

Klokken 18:00 blir det felles busstransport opp til Festiviteten. Kveldens forestilling er kalt Operettefest. Den starter klokken 19:00 og varer omtrent 3 timer.

Etter forestillingen blir det felles transport til hotellet, hvor det klokken 22:00 serveres kveldsmat i hotellets restaurant.

Lørdag 08. februar

Vi begynner dagen med frokost. Etter hvert sjekker vi ut, og møtes ved bussen for avreise klokken 12:00. Bussen tar oss tilbake til Trondheim via Valsøyfjorden, hvor vi spiser lunsj.

Forventet ankomst i Trondheim er ca. klokken 18:00.

Last ned PDF

Inkludert

Dagseiling med MS Nord Norge inkl. lunsj
Billett til forestilling
Kveldsmat etter operaen
Overnatting i dobbeltrom med frokost
Lunsj på Valsøytunet
Transport og hjemreise i moderne turbuss
Aktiv reiseleder fra Vega Reiser

Prisinformasjon

Enkeltrom: NOK 500
Depositum: NOK 1000

Please wait...