• Oversikt
  • Program
  • Inkludert/tillegg
  • Bestilling

Denne vinteren er det på tide å oppfylle dine eksotiske reisedrømmer! På denne turen får du bli med på en utrolig rundtur til hele 3 land i Sørøst-Asia. Vi starter i Kambodsja hvor vi først opplever hovedstaden Phnom Penh før vi drar nordover langs innsjøen Tonle Sap og besøker Siem Reap og de myteomspunnede templene i Angkor.

Vi reiser innom Laos med sin vakre natur og munker videre til fantastiske Vietnam. Her får vi med oss alt fra berømte Halong Bay med sine sukkertoppfjell i havet, hovedstaden Hanoi og rolige og historiske Hoi An før vi avslutter i metropolen Saigon (Ho Chi Minh-byen) den mektige Mekongelvens munning.

Her får du 18 dager fullspekket med opplevelser og inntrykk du tar med deg så lenge du lever!


Dag 1 - Avreise fra Trondheim

Vår reiseleder møter dere i ankomsthallen om morgenen før vi sjekker inn og starter på vår eventyrlige reise til det fjerne østen! Vi flyr SAS til Oslo og videre med fantastiske Emirates Airllnes via Dubai.

Dag 2 - Ankomst Phnom Penh

Etter nattens flybytte i Dubai og en liten mellomlanding i Singapore lander vi i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh ut på ettermiddagen. Her drar vi rett på et vakkert middagscruise på Mekongelven som renner gjennom byen. Innsjekking på et sentralt beliggende hotell i Phnom Penh.

Dag 3 - Phnom Penh > Siem Reap

Før vi kjører mot Angkor og Siem Reap tar vei en runde i Phnom Penh og ser det kongelige palasset, Sølvpagoden og Wat Phnom tempelet. På vei nordover stopper vi ved en silkefarm, og rekker også å spise lunsj på en lokal restaurant. Vi ankommer Angkortempelens by Siem Reap i kveldingen.

Dag 4 - Angkortemplene

Før frokost har man muligheten til å se soloppgangen ved et av de mest berømte templene i verden - Angkor Wat. På vei tilbake til frokost på hotellet benytter vi muligheten til å besøke Angkor Thom. Etter lunsj beskuer vi det røde sandstentempelet Banteay Srei og stopper i små lokalsamfunn underveis. Før vi kommer til hotellet besøker vi Ta-Prom hvor trærne har vokst seg inn mellom steinene og blitt en del av konstruksjonen.

Dag 5 - Siem Reap > Fridag

Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. Lunsj og middag på egen hånd. Siem Reap er en yrende småby med markeder, butikker og restauranter over alt. Det er enkelt å finne fram på egen hånd, og reiselederen er naturligvis tilgjengelig for assistanse hvis man skulle trenge det.

Dag 6 - Siem Reap > Luang Prabang

Frokost og utsjekking. Før vi forlater Kambodsja besøker vi landets livsnerve - innsjøen Tonle Sap. Her bor folk på påler ute i vannet! Vi spiser lunsj før vi tar ettermiddagsfly til Laos og Luang Prabang. Vi rekker å sjekke inn på hotellet før vi spiser felles middag.

Dag 7 - Luang Prabang

I god tid før frokost kan morgenfuglene få med seg den berømte munkeprosesjonen. Munkene går rundt i byen og ber om almisser fra de lokale innbyggerne. Etter frokost må naturligvis innom et par templer når vi er i "munkenes land", men etterpå skal vi ut på Mekongelven igjen. Målet er kalksteinsgrottene i Pak Ou. Her finnes også tusenvis av buddhafigurer som har fått utsikt mot den mektige floden. Vi blir kjørt med elvebåt, og spiser lunsj underveis og besøker et kunsthåndverkssenter og nyter utsikten over Makongelven fra Mount Phousi.

Dag 8 - Luang Prabang

Frokost.I dag besøker vi blant annet det kongelige palass bygget under den franske koloniperioden på begynnelsen av 1900-tallet. Etter en lokal og spennende lunsj går turen til Kuangsifossene hvor vi får litt fri tid til en svømmetur eller en fjelltur for de som ønsker det.

Dag 9 - Luang Prabang > Hanoi

Etter en formiddag uten program møtes vi ferdig utsjekket og klare for lunsj. Vi tar ettermiddagsfly til Vietnams hovedstad Hanoi. Her møter vi et herlig kaos med sykkeldrosjer, trange gater og et yrende folkeliv. Kvelden fri til egne streiftog, eller en tur sammen med reiselederen.

Dag 10 - Hanoi

Etter frokost setter vi oss i hver vår sykkeldrosje som tar oss med de gamle, trange gatene og ser på det hektiske dagliglivet blant små butikker og virksomheter. Vi besøker Tran Quoc-pagoden ved innsjøen West Lake, og Litteraturtemplet før vi spiser lunsj. Om ettermiddagen beskuer vi Ho Chi Minh-mausoleet og rusler rundt i den vakre parken rundt anlegget. Kvelden fri til egne streiftog.

Dag 11 - Halong Bay

Frokost før vi blir hentet på hotellet og tatt med nordøstover gjennom de frodige rismarkene og jordbruksmarkene i Red River Delta. Vi ankommer Halong Bay og går ombord i vår djunke som skal være vårt hjem i et døgn. Vi nyter den rolige atmosfæren blant sukkertoppfjellene som stiger opp fra bukten.Fra båten ser vi fascinerende grotter, vakre strender og pittoreske landsbyer. Om kvelden tilbys underholdning, blekksprutfiske, eller rett og slett avslapping mens kvelden siger på. Utmerkede måltider ombord i båten.

Dag 12 - Halong Bay > Hanoi > Danang > Hoi An

Står man tidlig opp kan man ved soloppgang bli med på Tai Chi-demonstrasjon på soldekket. En fargerik "brunch" blir servert før vi går på land og kjører til Hanois flyplass. Sent om ettermiddagen lander vi i Danang og kjløres til vakre Hoi An. Etter en dag med mye reising nyter vi en rolig middag sammen.

Dag 13 - Hoi An

Vår lokale guide tar idag oss med på en rolig fin vandretur i Hoi Ans gamle bydel. Her har lite skjedd med arkitekturen gjennom århundrene og er et sammensurium av byggestiler. Vi stikker innom en lokal restaurant og spiser lunsj før vi rusler tilbake til hotellet. Om kvelden er vi tilstede på det storslagne "Hoi An Memories Show"

Dag 14 - Hoi An > Fri dag

Frokost på hotellet. Fri dag til egne aktiviteter og streiftog.

Dag 15 - Hoi An > Danang > Ho Chi Minh City (Saigon)

Vi tar farvel med idylliske Hoi An og tar fatt på turen sørover til det sørlige Vietnam. Vi lander rundt lunsjtider og rekker å se Presidentpalasset (Reunification Hall), Operahuset, Notre Dame-katedralen og det gamle posthuset som er designet av ikke ukjente Gustav Eiffel. Om kvelden skal vi på middagscruise på Saigon-elven!

Dag 16 - Mekongdeltaet

Tidlig avreise fra hotellet. I idag skal vi oppleve livet og naturen ved utløpet av den mektige Mekong-elven. Vi besøker landsbyen Cai Be som ligger midt i elvedeltaet. Vi går ombord en privat djunke og siger gjennom det flytende markedet og smaker også på lokale spesialiteter. Vi opplever noen av de utallige kanalene, spiser en lokal lunsj og koser oss. Tilbake til storbyen sent om ettermiddagen.

Dag 17 - Cu Chi tunnelene > Hjemreise

Hjemreisen er ikke før i kveld, så vi rekker en tur til de utrolige Cu Chi tunnelene. Dette er et forsvarverk som ble påbegynt allerede i 1948 for å beskytte Viet Cong mot de franske styrkene. Under bakken finnes sykehus og boligområder og vi får en innføring hvordan de ble brukt og hvordan folk levde her. Ut på kveldingen spiser vi avskjedsmiddag før vi kjører til flyplassen og begynner på hjemreisen. Flyavgang fra Ho Chi Minh rett før midnatt.

Dag 18 - Hjemkomst

Etter flybytte i Dubai lander vi på norsk jord midt på dagen. Ankomst Værnes om ettermiddagen.


Last ned PDF

Inkludert

Fly SAS/Emirates Trondheim - Phnom Penh / Saigon - Trondheim
Alle fly innen Asia iht. program
Dobbeltrom på hoteller med frokost
Program og inngangsbilletter iht. reisebeskrivelsen.
Lokale engelsktalende guider på programinnslag. Norsk reiseleder oversetter ved behov.
Reiseinformasjon med praktiske råd og tips før avreise.
Aktiv reiseleder fra Vega Reiser følger med på hele reisen.

Tillegg

Enkeltrom NOK 9900
Visum til Kambodsja USD 30 (betales kontant ved ankomst)
Visum til Laos USD 40 (betales kontant ved ankomst)
Måltider, aktiviteter og utflukter utenom beskrevet program
Tips til guider/sjåfører. Beregne ca. USD 5-6 per dag (totalt ca. USD 80-100 for hele turen)
Ingen vaksiner er påbudt, men det anbefales å ta kontakt med et vaksinasjonskontor i god tur før avreise for anbefalinger.
Reiseforsikring og Avbestillingsforsikring.

Visum og pass

Personer med norsk pass trenger per idag ikke visum til Vietnam
Passet ditt må være gyldig minimum 6 mnd. etter reisens slutt

Please wait...