• Oversikt
  • Program
  • Inkludert/tillegg
  • Bestilling

Norsk Radiomuseum i Selbu tar for seg radiohistorien fra 1890 og frem til 1980. Radioens betydning i tiden før TV-ens inntog er kulturhistorie, og museet viser både tidsbilder, musikk og radioprogram fra de forskjellige periodene.

Selv om det i en periode var ca. 50 radiofabrikker i Norge var det Tandberg, Radionette, Salve Staubo og Edda Radiofabrikk som var de dominerende. Disse er bredt presentert på museet fra de første til de siste apparatene.

Fjernsynet kom ikke til Norge før på 50-tallet, og allment så sent som 20. august i 1960. Museet er oppbygd som et selvstendig museum som viser både teknikken og programsiden gjennom de siste 60 årene.

Museet har store mengder historisk utstyr fra NRK. Her er det både biler, tekniske gjenstander i tillegg til programmer som er representativ for fjernsynets barndom og ungdom.

Prisen inkluderer buss og bespisning.


Depositum: NOK 300

Klokken 08:00

Avreise fra Trondheim sentrum. Turen nordover, og vi tar av på den gamle veien fra Hommelvik over Mostadmarka. Når vi ankommer det gamle Jernverket, gjør vi en liten stopp og tar en nærmere titt på stedet hvor man produserte jern tilbake i historien.

Turen går så videre mot Selbu og Norsk Radiomuseum. Her blir vi servert kaffe og vafler før det blir omvisning i Radiomuseet. Her finnes blant annet en stor samling av radioer fra Trondheimsbaserte Edda, men også fra andre kjente og kjære norske produsenter.

Klokken 14:00

Vi er klare for avreise mot Selbusjøen Hotel. Her vil det blir servert middag før vi er klare for hjemreisen. Herfra følger vi gamle E6 inn til Trondheim. Vi beregner ankomst i Trondheim rundt klokken 17.00.

Last ned PDF

Depositum: NOK 300

Inkludert

Reise i moderne turbuss
Omvisning i Radiomuseet
Middag
Aktiv reiseleder

Please wait...