Høydepunkter : Vega og Hildurs Urterarium Avreisedato : Onsdag 27. august 2025 Varighet : 4 dager Overnatting : Vega Havhotell Aktivitetsnivå : Medium,Moderat
  • Oversikt
  • Program
  • Inkludert/tillegg
  • Bestilling

Vegaøyene består av 6500 øyer, holmer og skjær - og gir en fantastisk ramme for et helt unikt samfunn der man har levd av, med og for naturen i tusenvis av år. Her har man blant annet drevet tradisjonen med ærfugldrift, hvor innbyggerne har samarbeidet med ærfuglene i århundrer for å samle ederdun. Dette samspillet mellom mennesker og fugler, sammen med det godt bevarte kulturlandskapet, gjorde at Vegaøyene ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2004.

På vår reise til dette fantastiske øyriket besøker vi en av dagene Vega Verdensarvsenter. Her viser de blant annet hvordan innsamling og foredling av denne tradisjonsfylte måten å høste av naturen på, har foregått opp gjennom årene. I tillegg blir det, for den som ønsker, mulighet til å bestige bortimot 2000 trinn i den berømte Vegatrappa - og for den herdige bor vi kun 500 meter fra ei flott badestrand.

Velkommen i reisefølget!


Dag 1: Trondheim - Vega (L, M)

Avgang fra Nidarosdomen kl. 08:00 hvor vi umiddelbart setter kursen mot Vega via E6 og Fv775 før vi kommer inn på RV17. Underveis stopper vi for benstrekk og utdeling av lunsjpakker. Vi sikter på å ta fergen klokken 16:00. Da er vi fremme på hotellet sent på ettermiddagen.

PÃ¥ kvelden er det felles middag.

Dag 2: Vega (F, L, M)

Vi spiser frokost på hotellet og tar en rolig morgen på hotellet.

Etter frokost kjører bussen til den berømte Vegatrappa. Her kan de sprekeste i følget ta fatt på de nærmere 2000 trinnene som tar deg 350 meter over havet, hvor man belønnes av en spektakulær utsikt. Den som ikke føler seg like sprek kan nyte tilværelsen på hotellet eller bli igjen nede ved sjøkanten.

Tilbake på hotellet får vi lunsj, og på ettermiddagen er det tid til å bare være. For den som ønsker et friskt bad ligger den fantastiske badestranden Viksåssjøen kun 500m fra hotellet.

PÃ¥ kvelden er det felles middag.

Dag 3: Vega (F, L, M)

Vi nyter frokost i rolige omgivelser på hotellet før vi setter oss på bussen. Denne dagen tar vi med oss en lokal guide som blir med på en rundtur på øya. Vi avslutter turen med et besøk på Verdensarvsenteret hvor vi spiser lunsj i caféen. Etter å ha sett oss rundt og spist, returnerer vi til hotellet hvor ettermiddagen inviterer til ro og avslapning.

På kvelden flotter vi oss med en 5-retters middag før vi går til ro.

Dag 4: Vega (F, L)

Denne dagen kan man ta en sen frokost før utsjekk. Klokken 12:00 går vi på bussen og setter kursen mot fergeleiet, og rett etter ilandkjøring besøker vi Hildurs Urterarium. Her får vi se oss rundt og spise lunsj før vi setter oss på bussen igjen.

Vi stopper på Harran hvor det er mulig å kjøpe noe å spise, før vi fortsetter mot Trondheim hvor vi ankommer på kvelden.

Med forbehold om endringer.

Last ned PDF

Inkludert

Reise i moderne turbuss
3 netter i dobbeltrom m/frokost
2 tre-retters middager
1 fem-retters middag
Lunsjpakke på bussen dag 1
3 lunsjer
Aktiv reiseleder fra Vega Reiser

Prisinformasjon
Enkeltrom: NOK 1 500
Depositum: NOK 1 500

Please wait...