Helsinki

Dag 1, avreisedag

Oppmøte på Værnes lufthavn Trondheim kl. 10.00 hvor reiseleder fra Vega Reiser er behjelpelig med innsjekk. Det er en direkteflygning til Helsinki, og avgang er kl. 11.55. Flytid er 1 timer 50 minutter, og vi lander kl. 14.45 lokal tid (1 time frem). Ved ankomst, venter en buss på oss og den tar med gruppen til vårt Hotel som ligger svært sentralt. Etter innsjekk tar vi en liten tur med reiselederen i nærmiljøet for å gjøre oss kjent. Kl.19.00 blir det felles middag på hotellet.


Dag 2, utflukt til Suomenlinna

Etter frokost møtes vi i resepsjonen kl.10.00. Vi skal på besøk til festningen «Suomenlinna». Vi reiser med hurtigbåt fra markedsplassen og ankommer Suomenlinna øyene 15 minutter senere. Her får vi se en kort film om den begivenhetsrike historien og livet på øyene i dag. Vi besøker Suomenlinna museum som viser historien, restaureringen og en presentasjon av festningen. Det blir muligheter for å kjøpe seg lunsj mens vi nyter den flotte utsikten over Finlands hovedstad, før vi tar båten tilbake til sentrum.

På kvelden blir det felles festmiddag hos Hotel Kämp, som er kjent som Sibelius’s yndlingsmøteplass. Etter middag går vi en kort tur til Helsinki’s møtepunkt «musikkitalo», hvor vi opplever en klassisk musikalsk konsert med Sibelius Academy.


Dag 3, disponibel dag

Etter frokost er dagen disponibel. Reiseleder står klar i resepsjonen kl.10.00 med forslag til aktiviteter for de som trenger det. Ellers så er dagen på egen hånd. Kanskje det frister med et besøk hos «Löyly» som er en av byens offentlige badstuer som tilbyr både en tradisjonell røykbadstue sauna og restaurant.

Vi møtes på hotellet kl.18.30 for felles avgang til kveldens restaurant.


Dag 4, hjemreise

Etter frokost og utsjekk blir det litt tid på egen hånd før vi reiser til flyplassen. Det er en direkteflygning til Trondheim, og avgang er kl. 15.45. Ankomst Værnes lufthavn kl. 16.35.


Reisefakta

Turkode:

200302

Avreisedato:

05.03.20

Hjemkomstdato:

08.03.20

Varighet:

4 dager

Reisemål:

Helsinki

Grunnpris:

Nok 7800,00