Sør-Statene fra Nashville til New Oreleans

Dag 1 - Mandag 20. april 2020 - Nashville

Avreise fra Trondheim eller Oslo, og etter en mellomlanding i Amsterdam, ankommer vi Nashville om ettermiddagen. Vår norske reiseleder er med under hele reisen, og det blir felles transfer til hotellet. Nashville byr på musikk hele døgnet, og her er et yrende folkeliv. Kjent som den viktigst byen for countrymusikk, men også kjent som hovedstaden til den kulturelle og økonomiske eliten i Tennessee. I dag er innbyggertallet omtrent 640.000.

Etter innsjekk møtes vi i resepsjonen, og vi blir bedre kjent med countrybyen. Vi nevner Gran Ole Opry, Ryman Auditorium og The Country Music Hall Of Fame. Dette museet forteller countrymusikkens historie på en spennende og enestående måte. Her kan man gå rundt på egen hånd, og det er mye å oppleve. Man kan blant annet se og lytte til opptak av verdenskjente artister. Her er det også mulig å spise lunsj for de som ønsker.

gatelangs i Nashville passerer vi mange kjente klubber. Som mange er kjent for å være de beste på live countrymusikk. Allerede tidlig formiddag er mange av artistene i gang med dagens opptreden. Vi er sikker på at du vil la deg rive med! De mest kjente er Tootsie’s, og Robert’s Western World.

Kvelden er forøvrig disponibel.


Dag 2 - Tirsdag 21. april 2020 - Nashville

Etter frokost møtes vi og med gode sko så tar vi fatt på vår opplevelsestur i Nashville. Vi får se studioer hvor legendariske album er innspilt, og vi får se hjemstedene til noen av de kjente countryartistene som bor i byen. Kanskje vi får øye på en kjendis også? Her er det mye å finne på enten om man vil oppleve byen alene, eller bli med reiseleder, som har mange gode forslag. Det er mye å se her i Nashville og omegn. Både Johnny Cash museet og Belle Meade plantasjen er vel verdt besøk. Plantasjen, som er en typisk sørstat plantasje, har et stutteri hvor de avler på veddeløpshester. De tilbyr guidede omvisninger, og det er som å komme i kulissene til filmen «Tatt av vinden» og tv-serien «Nord og Sør». Her får man virkelig et innblikk i hvordan klasseskillet en gang, og man får se den enorme forskjellen på herskapshus og slavehyttene.

Om kvelden er det mulig å oppleve en konsert i nettopp The Grand Ole Opry. Konserten holdes i kveld i Ryman Auditorium, et ærverdig lokale fullspekket av historisk sus. Etter konserten er kvelden disponibel. Enten kan man ta en tur på bar, hvor det tilbys musikk i alle varianter, eller man kan gå en plass for en matbit.


Dag 3 - Onsdag 22. april 2020 - Nashville

Denne dagen er disponibel, men vår norske reiseleder vil være tilgjengelig for gruppen. Vi kan anbefale Country Hall of Fame som hedrer mange av de flotte artistene som har satt sitt preg på musikken. Kanskje gjør vi et studiobesøk f.eks. hos RCA Studio B hvor artistene Elvis, Preslay, Waylon Jennings, Dolly Parton og Roy Robinson har spilt inn sine plater.


Dag 4 - Torsdag 23. april 2020 - Nashville - Memphis

VI takker for oss og setter kurs sørover mot Memphis. Her er det blues music, bomull og Sun Records som har gjort byen kjent. Vi tar en bytur og opplever Beale Street, og vi tar selvsagt en tur til Graceland om gruppen ønsker det.


Dag 5 - Fredag 24. april 2020 - Memphis - New Orleans

Med buss går turen videre sørover, og vi setter kurs mot Magnolia Staten - Mississippi! Vi kjører gjennom "hovedstaden" Jackson, før vi fortsetter videre mot Louisianna og New Orleans som er kjent for feiringen av Mardi Gras. Om kvelden blir vi bedre kjent med den kreolske kulturen og hvorfor ikke ombord på en autentisk Mississippi elvebåt? Middag ombord med Dixieland Jazz kan fort bli greit.


Dag 6 - Lørdag 25. april 2020 - New Orleans

Vi møtes etter frokost og bussen setter kurs videre sørover gjennom staten Mississippi, før vi etter hvert ankommer New Orleans og Louisianna - Jazzens fødested! Vi sjekker inn på vårt hotell. Det ligger sentralt, og her får uttrykket «pulserende uteliv» virkelig mening.

Vi møtes i resepsjonen, og vi går samlet til en legendarisk jazzklubben Preservation Hall som åpnet i 1961 for å ivareta den autentiske New Orleans musikken.

Kvelden nytes videre med jazzmusikk rundt oss, og vi får oppleve den spesielle atmosfæren som finnes her i Louis Armstrongs fødeby. Vi legger turen innom den berømte Bourbon Street på vei tilbake til hotellet. Vi får høre litt om byens spennende historie, og hva det er som gjør denne byen så spesiell. Vi spiser en felles lunsj, før vi returnerer til hotellet.

Resten av ettermiddagen er disponibel, men reiseleder står klar i resepsjonen for de som ønsker en felles rusletur til Bourbon Street og French Quarter


Dag 7 -Søndag 26. april 2020 - New Oreleans

Etter frokost står reiseleder klar i resepsjonen for en gåtur til Jackson Square. Dette området har spesielle små butikker, og mange koselige kafeer. Jazz spilles live overalt, og gir området en spesiell og levende atmosfære. Om man vil utforske byen på egenhånd finnes det mange muligheter. Kanskje kan det friste med et båtcruise på Mississippi elva med en hjuldamper?

På kvelden møtes vi i resepsjonen. Kanskje vi finner oss en resturant og får prøve en trasdisjonell sørstats middag mens vi lytter til New Orleans jazz.


Dag 8 - Mandag 27. april 2020 - New Orleans - avreisedag

Vi sjekker ut etter frokost, men hotellet kan oppbevare bagasjen frem til avreise til flyplassen. Formiddagen er disponibel, og man kan benytte anledningen til å handle litt eller nyte en matbit fra det kreolske kjøkkenet.


Reisefakta

Turkode:

200402

Avreisedato:

20.04.20

Hjemkomstdato:

27.04.20

Varighet:

8 dager

Reisemål:

Sør-Statene fra Nashville til New Oreleans

Grunnpris:

Nok 17500,00

Inkludert i reisen:

 Bussreise Nashville – Memphis – New Orleans
 Sju netter i dobbeltrom
 Aktiv reiseleder fra Vega Reiser under hele reisen

Ikke inkludert:

 Måltider og drikke
 Inngang museer og konserter
 Tips til sjåfører e.l.
 Flyreise Norge – USA (spør soss om tilbud)

ESTA søknad og passbestemmelser

På denne reisen kreves maskinlesbart pass som har gyldighet minimum 6 måneder etter hjemkomst. Det er derfor lurt å sjekke passet. Når det gjelder ESTA så er vi behjelpelig med å få dette i orden. Bare spør oss.