For mange er hetebølgene, som inntreffer stadig oftere, på mer tradisjonelle sydendestinasjoner for mye. For dem kan kystbyen Jūrmala, omtrent 25 kilometer fra Riga,være et godt alternativ. Her byr man på en litt annerledes badeferie mindre enn to timer med fly fra Trondheim.

Hvorfor velge Jūrmala?

Med over tre mil strand, grønne parker og sjarmerende trearkitektur, er dette en av de mest populære sommerdestinasjonene i Latvia. Navnet i seg selv betyr kyst eller strand på latvisk, og byen har rundt 50 000 innbyggere.

Gode forhold for bading og aktiviteter

Sommeren i Jūrmala er mild og behagelig, og gjennomsnittstemperaturen ligger typisk rundt 20-25 grader. Men det kan være varmere på spesielt solrike dager. Nedbør er relativt begrenset i sommermånedene, selv om kortvarige regnskurer kan forekomme, og vannet i Østersjøen er behagelig varmt om sommeren. Dette klimaet gjør Jūrmala til en ideell destinasjon for både avslapning på stranden og aktiviteter.

Strendene er velholdte og trygge, med flere områder som tilbyr fasiliteter som solsenger, parasoller, kafeer og lekeplasser for barn. For de som liker litt mer aktivitet, finnes det mange muligheter for vannski, jetski, og windsurfing. Det er også mulig å leie sykler og utforske området på to hjul, med flere sykkelstier tilgjengelig langs kysten og gjennom byen.

Shopping og underholdning

Det finnes små butikker og markeder i Jūrmala, hvor man kan kjøpe suvenirer, håndlagde produkter, klær og annet. Jomas Street, byens hovedgate, er spesielt kjent for sine butikker, kafeer og restauranter. For et bredere utvalg er nærheten til Riga ypperlig.

Dzintari Konserthus er et kjent kulturelt senter hvor det ofte holdes konserter, teaterforestillinger og andre arrangementer gjennom sommeren. Byen har også flere museer, inkludert Jūrmala City Museum som gir innsikt i byens historie og kulturarv.

Det finnes også en rekke restauranter, kafeer og barer hvor man kan nyte både lokale og internasjonale retter. Mange av disse ligger langs strandpromenaden, og tilbyr vakker utsikt over havet.

Nærhet til Riga

Med sine mer enn 650 000 innbyggere er Riga den største byen på Baltikum. Dersom lysten til bredere shoppingmuligheter, eller lysten til å oppleve noe mer, skulle melde seg, tar den kun 30-40 minutter med tog inn til Riga. Togene går regelmessig gjennom hele dagen, billetter er rimelige, og togene komfortable og punktlige.

Riga er hovedstaden i Latvia. Det er en livlig by kjent for sin rike historie og vakre arkitektur. Gamlebyen, et UNESCO verdensarvsted, er berømt for sine sjarmerende brosteinsgater, gotiske kirker og Art Nouveau-bygninger. I Riga finner du også et variert utvalg av restauranter, kafeer og barer, samt spennende markeder som Riga Central Market.

Med sine grønne parker og moderne fasiliteter, er Riga en fascinerende blanding av gammelt og nytt, som tiltrekker seg mange besøkende.

Reise til Jūrmala fra Trondheim

Flyselskapet Norwegian flyr direkte til Riga (RIX) som ligger 22 kilometer fra Jūrmala. Riga Internasjonal Airport har ikke togforbindelse, så det enkleste er nok å ta en drosje fra flyplassen til Jūrmala. Alternativt kan man ta drosje til togstasjonen Zasulauks inne i Riga, og tog videre herfra.

Vi planlegger å lage pakkereiser med fly, transitt og hotell fra sommeren 2025:

Ingen planlagte turer akkurat nå, sjekk igjen senere.

Andre planlagte turer til Latvia:

Fredag 6. desember 2024

Bli med til et julepyntet Riga, hovedstaden i Latvia, som er kjent for sin godt bevarte gamleby og imponerende jugendstilarkitektur.

NOK 6 300

Mandag 11. august 2025

Bli med til Riga, hovedstaden i Latvia, kjent for sin godt bevarte gamleby og imponerende jugendstilarkitektur.

NOK 8 700
Skroll til toppen